Ať už se jedná o svatební hostinu, firemní večírek, oslavu narozenin, zahradní párty či posezení s přáteli, čokoládová fontána zaručeně zaujme a okouzlí hosty a o Vaší akci se bude ještě dlouho mluvit. Okolo čokoládové fontány bude neustále živo a Vaši hosté si budou s chutí nabodávat kousky ovoce a dalších připravených pochutin a namáčet je v luxusní belgické čokoládě.

Obecně všechny čokoládové fontány platí, že jsou určeny pro použití ve vnitřních prostorech a při teplotě prostředí od 20°C. Pokud potřebujete použít čokoládovou fontánu venku, je nutné použít ochraný kryt proti větru a také zajistit dostečnou teplotu. Pokud fontána pracuje v chladnějším prostředí, čokoláda se na kaskádovém systému rychle ochlazuje a může zatuhnout. Ve vnitřním prostředí o teplotě alespoň 20°C je teplota čokolády ve fontáně udržována automaticky na hodnotě cca 33 - 35 °C. Protože je to teplota nižší než tělesná teplota, čokoláda se na jazyku jeví jako studená nebo vlažná.

Čokoládové fontány pro domácí použití mají plastovou převodovku a oproti gastro fontánám nejsou vhodné pro pravidelný provoz, jsou podstatně hlučnější, jsou málo odolné proti i malému petížení a jejich použití je omezeno na 1-5 hodin denně. To je samozřejmě dostatečně dlouhá doba provozu pro domácí oslavy a pro tyto akce je můžete bez obav používat. Fontány pro domácí použití mají životnost přibližně 100 hodin provozu a přitom nezáleží na velikosti, ceně nebo značce fontány. Omezení doby provozu, nižší životnost a vyšší hlučnost fontán pro domácnost je dána hlavně jejich plastovou převodovkou. Proto čokoládové fontány vybavené plastovými převodovkami, což jsou prakticky všechny fontány do ceny cca 3000,- Kč, nedoporučujeme pro použití při podnikání a v gastroprovozech, protože na přirozené opotřebení se nevztahuje záruka.

Čokoládové fontány pro gastronomii jsou přizpůsobené pro delší dobu provozu a častější použití a mají využití pro cateringové firmy, v cukrárnách, hotelech, na velkých společenských akcích a podobně. Obvykle jsou řešeny tak, že jejich speciální motor je přímo napojen na šnek a tím odpadá nejproblémovější část čokoládové fontány, kterou je převodovka. Obvykle mají také kvalitnější regulaci teploty, kterou můžete pro chladnější prostředí nastavit na vyšší hodnotu a fontánu tak použít i při nižší teplotě, než je obvykle doporučovaná teplota.

Celou nabídku čokoládových fontán, které prodáváme v našem s-shopu najdete zde.